Converting a range into a table

Forum for the beta test of PlanMaker 2021 for Mac
Post Reply
CornetPlayer
Posts: 3
Joined: Thu May 21, 2020 5:45 pm

Converting a range into a table

Post by CornetPlayer » Thu May 21, 2020 9:35 pm

Sales Summary-5.xlsx
This was the file I used to test Converting a range to a table.
(9.88 KiB) Downloaded 9 times
Sales Summary-5.xlsx
This was the file I used to test Converting a range to a table.
(9.88 KiB) Downloaded 9 times
I found a problem when converting a range to a table in PlanMaker 2021. Here are the steps to reproduce the problem.

1. Open an existing spreadsheet. (I used files from ExcelCentral.com. I own the book so this is not a violation). I used Inventory-5.
2. Click anywhere in the range.
3. Click Insert from the ribbon.
4. Select Table
5. On the modal that displays, click "Insert"
6. Scroll down to the bottom.
7. On the "Table" tab, click "Total Row". (A total row is added to the bottom of the Table)
On the left side is the word "Total" and the right side shows a total amount. In my case that amount 69598.25.
8. Click on the amount.
9. There is an inoperable drop-down that appears just to the right of the amount. Click on it. It doesn't work! This is supposed to allow the user to change from sum to either count, min, max, average or product.
10. To get PlanMaker 2021 to do what the dropdown should do, the user must do the following:
11. Click Home on the ribbon.
12. Click the dropdown beside the "Autosum" field.
13. From there you can select count, min, max, average or product and press the enter key.

In essence, a dropdown box should not be beside a field that doesn't work.

SuperTech
SoftMaker Team
SoftMaker Team
Posts: 587
Joined: Wed Mar 11, 2020 5:31 pm

Re: Converting a range into a table

Post by SuperTech » Fri May 22, 2020 10:05 am

Thanks for reporting this problem. I was able to reproduce it and forwarded the details to our development team.

SuperTech
SoftMaker Team
SoftMaker Team
Posts: 587
Joined: Wed Mar 11, 2020 5:31 pm

Re: Converting a range into a table

Post by SuperTech » Tue Jun 16, 2020 7:31 pm

Our development team fixed this problem. This correction will be included in the next Service Pack of SoftMaker Office 2021.

Thank you

Post Reply

Return to “BETA PlanMaker 2021 for Mac”