[Resolved]Inserting rows and columns

Post your questions, bug reports and suggestions here for FreeOffice PlanMaker 2018 for Windows.

Moderator: SoftMaker Team

Post Reply
User avatar
DenisC
Posts: 7
Joined: Wed Jul 17, 2019 11:01 am

[Resolved]Inserting rows and columns

Post by DenisC » Thu Jul 25, 2019 11:12 am

Hello
Could someone please tell me where the "Insert a row" and "Insert a column" buttons are and how to place them in the toolbar ?
Thank you in advance for your answers.
Last edited by DenisC on Sun Oct 13, 2019 4:20 pm, edited 1 time in total.

miguel-c
SoftMaker Team
SoftMaker Team
Posts: 525
Joined: Wed Jun 05, 2019 12:02 pm

Re: Inserting rows and columns

Post by miguel-c » Thu Jul 25, 2019 8:07 pm

Home | Cells | Insert |Insert complete rows (or columns)
OR
Right click a column or line and Insert Cells.

User avatar
DenisC
Posts: 7
Joined: Wed Jul 17, 2019 11:01 am

Re: Inserting rows and columns

Post by DenisC » Fri Jul 26, 2019 12:10 pm

Is it possible to insert these options in the toolbar to make it more convenient ?

miguel-c
SoftMaker Team
SoftMaker Team
Posts: 525
Joined: Wed Jun 05, 2019 12:02 pm

Re: Inserting rows and columns

Post by miguel-c » Fri Jul 26, 2019 3:53 pm

Those options are already in the ribbon of icons, where I told you...
However, SoftMaker Office 2018 (the paid version), allows you to customize the ribbon to your taste.

User avatar
DenisC
Posts: 7
Joined: Wed Jul 17, 2019 11:01 am

Re: Inserting rows and columns

Post by DenisC » Fri Jul 26, 2019 6:07 pm

Okay, thanks for the info.
However, if I use the CTRL + - key combination to delete cells, the key combination to insert cells I can't reproduce it because I don't understand the character following the CTRL +

miguel-c
SoftMaker Team
SoftMaker Team
Posts: 525
Joined: Wed Jun 05, 2019 12:02 pm

Re: Inserting rows and columns

Post by miguel-c » Fri Jul 26, 2019 6:18 pm

If you press CTRL and PLUS at the same time you'll be able to insert cells, rows or columns.
CTRL and Minus does the opposite (deletes them)

User avatar
DenisC
Posts: 7
Joined: Wed Jul 17, 2019 11:01 am

Re: Inserting rows and columns

Post by DenisC » Fri Jul 26, 2019 6:47 pm

Thank you very much super nice.

Woody44
Posts: 18
Joined: Wed May 22, 2019 11:56 pm

Re: Inserting rows and columns

Post by Woody44 » Fri Jan 10, 2020 7:15 pm

miguel-c wrote:
Thu Jul 25, 2019 8:07 pm
Home | Cells | Insert |Insert complete rows (or columns)
OR
Right click a column or line and Insert Cells.
It is illogical to hide the command to insert ROWS under a menu selection for "Cells."

Jossi
SoftMaker Volunteers
SoftMaker Volunteers
Posts: 1039
Joined: Fri Dec 05, 2003 10:47 pm
Location: Luebeck, Germany

Re: [Resolved]Inserting rows and columns

Post by Jossi » Sat Jan 11, 2020 2:21 pm

This command cannot only insert complete rows but also parts of rows. That's why it's called "Insert cells" and not "Insert rows". What you want is an additional command for complete rows only. Personally, I don't think much of having duplicate commands for the same action at different places.

Post Reply

Return to “FreeOffice PlanMaker 2018 for Windows”