Running multiple instances for working with dual monitors

Post here those questions, bug reports and suggestions for SoftMaker Office 2018 for Windows that do not fit in any of the application-specific subforums.

Moderator: SoftMaker Team

Post Reply
iruntrains
Posts: 1
Joined: Thu Nov 09, 2017 3:16 pm

Running multiple instances for working with dual monitors

Post by iruntrains » Thu Nov 09, 2017 4:13 pm

Hello,

I was just curious if the possibility of running multiple instances of the programs would be available in 2018. In planmaker, it would be nice to be able to open and view two different workbooks at the same time on two separate monitors to be able to visually reference multiple items among both workbooks at the same time without having to switch back and forth among the workbooks on a single display.

Thank You.

martin-k
SoftMaker Team
SoftMaker Team
Posts: 2986
Joined: Fri Nov 21, 2003 4:57 pm
Location: Nürnberg, Germany
Contact:

Re: Running multiple instances for working with dual monitors

Post by martin-k » Thu Nov 09, 2017 4:15 pm

That's indeed possible now: When you have two document tabs open, grab one with the mouse and drop it on the second monitor. This places it in a window of its own.

There is also a checkbox "New program window" in File > Open and File > Close which opens the document in a window instead of a tab.
Martin Kotulla
SoftMaker Software GmbH

AbdulRahiem
Posts: 2
Joined: Sat Nov 25, 2017 11:16 am

Re: Running multiple instances for working with dual monitors

Post by AbdulRahiem » Sat Nov 25, 2017 11:23 am

This does not seem to work for me. When opening a second *.tmd document with "New window" selected, it still opens in new tab. Dragging the tab to a different monitor does not work. Showing two tabs next to each other on the same monitor, makes each window unworkably small.

Am I overlooking something, please?

Best regards,

martin-k
SoftMaker Team
SoftMaker Team
Posts: 2986
Joined: Fri Nov 21, 2003 4:57 pm
Location: Nürnberg, Germany
Contact:

Re: Running multiple instances for working with dual monitors

Post by martin-k » Sat Nov 25, 2017 11:31 am

Are you really running SoftMaker Office 2018? There was a checkbox "New window" in SoftMaker Office 2016, but in 2018 it is called "New program window".
Martin Kotulla
SoftMaker Software GmbH

AbdulRahiem
Posts: 2
Joined: Sat Nov 25, 2017 11:16 am

Re: Running multiple instances for working with dual monitors

Post by AbdulRahiem » Sat Nov 25, 2017 11:49 am

Thank you Mr Kotulla,

I did install SoftMaker Office 2018 the day it was launched. I expected it to update the links in my launch bar (True Launch Bar) from Version 2016 to Version 2018. However, now I see that the link still opened TextMaker 2016. In 2018, it is indeed working as advertised. Presumably, it means that I must manually uninstall Version 2016. Many thanks.

Best regards,

AbdulRahiem

Post Reply

Return to “SoftMaker Office 2018 for Windows (General)”